Zona cu cel mai poluat aer din Iași

Praf Iași

Praf Iași

Potrivit ultimei măsurători a calității aerului, Podul de Piatră este zona cu cel mai poluat aer din Iași. Aceasta este urmată de zona din Tătărași.  Factorii primordiali care au determinat poluarea aerului sunt reprezentați de  trafic și apariția unor noi ansambluri de locuințe. Aerul poluat este o amenințare pentru ieșeni, deoarece reprezintă un factor cancerigen, alături de azbest şi tutun.

“ Emisiile de poluanţi în atmosferă raportate de agenţii economici, conform cerinţelor din autorizaţia integrată de mediu, nu au depăşit valorile impuse”, a declarat Galea Temneanu, purtătorul de cuvânt al instituţiei ieşene. Potrivit reprezentanților instituției Agenției de Protecția Mediului Iași această poluare nu a atins limita maximă, pentru a putea afecta sănătatea locuitorilor. Sunt cinci stații amplasate pentru a măsura calitatea aerului, dintre care doar trei funcționează.

„Datorită bugetului restrâns, nu se pot face în acest an lucrări de înlocuire a pieselor defecte sau de mentenanţă. Spre deosebire de alte judeţe, avem de întreţinut şase staţii de monitorizare a calităţii aerului”, susţin oficialii APM.

În anul 2008, cel mai poluat oraș din România era Iașiul, Bucureștiul situându-se abia pe locul patru.

Elena Mormeci

elena.mormeci@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.