Ziua NATO, sărbătorită la Iași

Defilarea militarilor

Defilarea militarilor

Cu prilejul sărbătoririi Zilei NATO în România, la Iași militarii Brigăzii 15 Mecanizate “Podu Înalt” vor participa duminică, 3 aprilie, începând cu ora 10.00, la ceremonii militare și religioase. Acestea se vor desfășura în Piața Tricolorului din fața Instituției Prefectului. Evenimentul va fi marcat printr-o ceremonie care va cuprinde arborarea drapelelor României și al NATO, concomitent cu intonarea Imnului Naţional şi al celui al Alianţei Nord-Atlantice, mesajele autorităţilor locale, defilarea Gărzii de onoare şi a Muzicii Militare a garnizoanei.

În comunicatul de presă transmis, reprezentanții Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” sunt de părere că Armata Română a evoluat semnificativ odată cu aderarea la NATO și tinde în continuare spre performanță.

„NATO a fost, este şi va fi o formulă importantă de securitate în lume. Organizaţia Nord-Atlantică, prin membrii ei, este în măsură să facă faţă provocărilor actuale. Acţionează integrat, reuşind să garanteze acel sentiment de securitate atât de necesar într-o lume aflată în schimbare. Parteneriatele Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” din ultimii ani cu militarii ţărilor NATO, parteneriate ce au vizat pregătirea comună şi executarea misiunilor externe, au avut ca rezultat creşterea încrederii reciproce şi au fost un bun prilej pentru a ne demonstra profesionalismul”, au declarat militarii Brigăzii „Podu Înalt”.

Anul acesta, în data de 3 aprilie, Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” va fi prezentă și în garnizoanele de dislocare din Botoșani, Bacău și Piatra Neamț.

 Letiția GHEORGHIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.