Ziua Internațională a Femeii

Ziua Internațională a Femeii

Ziua Internațională a Femeii

A venit și 8 martie, o zi ca oricare alta, s-ar putea spune, însă cu o încărcătură emoțională deosebită pentru doamne și domnișoare.

Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluţie a Adunării Generale a ONU.

Pe plan internațional, ziua de 8 martie nu este ziua mamei, așa cum am fost informați încă din școala primară. Ziua mamei este, de regulă, sărbatorită pe mapamond anual, în a doua duminică a lunii mai. Circa 70 de state ale lumii au așadar, o dată comună pentru această sărbătoare.

Ziua Mamei și Ziua Tatălui au fost legiferate ca sărbători în România începând cu anul 2010. Legea cu privire la aceste două sărbători a fost aprobată de Senatul României în luna iunie 2009, la o inițiativă a Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA) și a unui grup de parlamentari români, printre care Ludovic Orban, Mircia Giurgiu și Liana Dumitrescu. Pe 29 septembrie 2009, legea a fost dezbătută și aprobată în Camera Deputaților, iar începând din mai 2010, a fost sărbătorită oficial pentru prima dată în România.

Deși a debutat în primii ani ai secolului trecut ca o  sărbătoare politică și socială, ziua de 8 martie s-a transformat treptat, pentru a fi astăzi mai ales o zi în care bărbații își exprimă dragostea și afecțiunea pentru femei. Bărbații oferă flori și mici cadouri femeilor (mame, soții, prietene, colege de muncă).

Avem oare nevoie de o sărbătoare a femeii pentru a primi atenția și iubirea cuvenită?

Emanuela Viziteu

ema.viziteu@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.