Ziua Internaţională a Căţeilor Fără Stăpân, marcată de studenții de la Drept din Iași printr-o petrecere caritabilă

Asociația studenților la Drept (ASD) din cadrul Universității „Al. I. Cuza” organizează joi, 6 aprilie 2017 între orele 19:00-21:00 „Lend them your voice” în Cafeneaua Piața Unirii din Iași. Acesta este un eveniment caritabil, ce constă într-o seară de film în care participanții vor putea viziona timp de două ore „Hachiko: A dog’s Story” , o poveste cu și despre căței.

Astfel, cei care vor veni la cafenea, vor putea vedea o ecranizare bazată pe o dramă din viața reală. Un rezumat sună în felul următor: Parker Wilson,  jucat de Richard Gere, găsește pe peronul unei gări un pui de câine pierdut, din rasa Akita. Hachiko, câinele, devine în acest mod prietenul lui Parker. Își însoțește în fiecare dimineață stăpânul la gară și îl așteaptă în fiecare seară la aceeași oră și în același loc să se întoarcă de la serviciu. (sursa: http://www.filme-bune.net)

Toate fondurile strânse în acea seară vor fi donate adăpostului de câini de la Padocul Tomești și vor asigura hrana, tratamentele și intervențiile chirugicale de care au mare nevoie animalele care se află în grija personalului de aici.

„Noi am mai organizat evenimente cu specific caritabil. Este un proiect de suflet pentru asociația noastră. Irena Drăgan, director al Departamentului de Resurse Umane din ASD, este cea care a avut această inițiativă. Evenimentul este unul deschis publicului și poate participa oricine dorește.”, a declarat Raluca Rotaru, coordonatoarea „Lend them your voice”

Donația minimă recomandată este de 10 lei, însă participanții pot face și donații suplimentare precum alte sume de bani sau mâncare pentru câini și păturele, plus orice altceva contribuie la confortul acestor animăluțe care speră să fie adoptate și iubite de un om cu suflet bun într-o zi. Nu degeaba se spune că cel mai bun prieten al omului este câinele, acesta care acum stă și își așteaptă un amic în adăpost.

Padocul Tomești a fost deschis în primăvara lui 2014. Prin seara de cinema din 6 aprilie, cei din ASD vor să marcheze și Ziua Internaţională a Căţeilor Fără Stăpân (4aprilie). În toamna lui 2010, aproximativ o sută de organizații olandeze preocupate de situația acestor animale au organizat prima conferință națională dedicată acestei probleme, iar de atunci până în prezent, în fiecare an pe 4 aprilie se sărbătorește această zi.

 

                                                                                         Georgiana Bianca BALAN

Leave a Reply

Your email address will not be published.