Zilele Porților Deschise la „Cuza”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași organizează în perioada 23-26 martie a.c. „Zilele Porților Deschise”. Acest eveniment este dedicat elevilor de clasele a IX-a – a XII-a, având ca scop familiarizarea acestora cu universitatea și cu viața studențească. Se vor organiza activități la toate cele 15 facultăți din cadrul universității.

În cele patru zile, în Sala „Pașilor Pierduți ”, între orele 10.00-14.00, elevii vor putea vizita salonul ofertelor academice. Aici vor fi prezenți reprezentanți de la fiecare din cele 15 facultăți oferindu-le elevilor toate informațiile de care au nevoie.

Elevii vor putea participa la workshop-uri de orientare pentru a-i ajuta să își aleagă facultatea. Pe lângă aceste workshop-uri ei vor putea vizita laboratoarele și muzeul universității, Aula Magna „Mihai Eminescu”, Campusul „Titu Maiorescu” și Librăria-cafenea „Tafrali”. În laboratoarele Facultăților de Chimie și Biologie se vor organiza diferite experimente, iar  Facultatea de Drept le oferă tinerilor oportunitatea de a vizita laboratorul de criminalistică. Pentru a vedea cum se desfășoară orele de curs, elevii vor putea participa la cursuri deschise.

„Este un eveniment deosebit deoarece toate activitățile au fost gândite și adaptate pentru elevi. Scopul acestor activități este familiarizarea viitorilor studenți cu universitatea. Ne bucurăm că de la an la an numărul adolescenților care ne vizitează este în creștere. Sperăm să fie la fel și anul acesta”, a declarat Cristina Munteanu, șef al Departamentului de Marketing Educațional, Evenimente și Imagine Academică.

Participarea tinerilor la aceste activități este gratuită. Aceștia pot fi însoțiti de către părinți și cadrele didactice.

Alisa Georgiana PORCARU

Leave a Reply

Your email address will not be published.