„Zilele Asistenței Sociale 2015” Iași

„Zilele Asistenței Sociale 2015” Iași

„Zilele Asistenței Sociale 2015” Iași

Sucursala Teritorială Iași a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România(CNASR) organizează „Zilele Asistenței Sociale 2015” cu tema „PROMOVAREA DEMNITĂŢII ŞI VALORII OAMENILOR”, eveniment desfășurat la Iași, în perioada 9 – 20 martie 2015.

Marți, 10 martie, între orele 9.00 și 15.00, va avea loc festivitatea de deschidere a Zilelor Asistenţei Sociale în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi la care vor participa aproximativ 400 de persoane (asistenţi sociali, cadre didactice universitare, studenţi, masteranzi, doctoranzi).

Astăzi, 9 martie, a avut loc un workshop în cadrul evenimentului, la care Pro Vita Iași a fost partener, unde unul din lectorii invitați, Pr. Radu Brînză, a vorbit despre demnitatea și valoarea umană.

Acest eveniment se desfășoară în parteneriat cu o serie de instituţii publice şi private din domeniul învăţământului şi domeniul social: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi – Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice, Departamentul Sociologie şi Asistenţă Socială, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei – Sectorul de Asistenţă Socială şi Medicală DIACONIA, Departamentul Pro Vita, Fundația „Solidaritate și Speranță”, Penitenciarul Iaşi, Asociația „Centrul Diecezan Caritas Iași”, Primăria Oraşului Târgu Frumos, Primăria Oraşului Hîrlău, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, Fundaţia “Alături de Voi” România, Editura Lumen, Consiliul de Dezvoltare Economică și Socială Iași (CDES) .

Zilelor Asistenţei Sociale reprezintă o activitate cu tradiție, organizată în luna martie a fiecărui an, aceasta fiind un moment de analiză referitor la probleme sociale și obstacolele profesionale existente, dar și o oportunitate de promovare a profesiei de asistent social în comunitate, prin intermediul canalelor media, a presei tipărite și online.

Ramona Cojocaru

ramona.cojocaru@addinfo.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.