Windows va colabora cu Linux

Windows / Ubuntu

Windows / Ubuntu

Microsoft va integra în Sistemul de Operare Windows linia de comandă de la Linux. Anunțul a fost făcut de către managerul general al Microsoft, Kevin Gallo la conferința Build 2016, pe 30 martie. Microsoft a semnat un parteneriat cu Canonical, compania din spatele distribuției Linux Ubuntu, după cum notează Yoda.ro. Reacția celor prezenți a fost una pozitivă.

Utilizatorii vor avea accesul de a scrie comenzi în Bash. Întrucât distribuția Linux va fi integrată în Windows, nu va mai fi nevoie de o mașină virtuală. Pentru început, va fi disponibilă distribuția Ubuntu 14.04 LTS, urmând ca apoi să fie pusă la dispoziția utilizatorilor versiunea Ubuntu 16.04 LTS.

Windows și Ubuntu sunt două sisteme de operare cu o deosebire majora. Pe când Ubuntu este un sistem open-source (utilizatorii pot face modificări) și este gratuit, Windows, sistemul de operare cu cei mai mulți utilizatori, este closed-source și comercial. Conform Time.ro, peste 90% dintre calculatoarele din lume utilizează Windows, iar 1,6% folosesc unul din sistemele de operare dezvoltate de Linux.

Ionuț TEODERAȘCU

Leave a Reply

Your email address will not be published.