Vouchere de vacanţă pentru angajaţi

11301465_926317744086143_1208598051_nS-a aprobat proiectul de lege care prevede ca toţi angajatorii să le ofere angajaţilor vouchere de concediu. De la 1 iulie salariul minim va fi de 1.050 de lei, ceea ce a determinat acordarea voucherelor.

Acestea sunt în valoare de minim 6 salarii pe economie și sunt deduse din impozitele și taxele plătite de firme la stat. Voucherele vor putea fi acordate înainte ca angajații să plece în vacanță, și pot fi folosite doar în țară. Într-un an calendaristic, angajaţii pot folosi o singură dată  voucherele de vacanţă şi nu vor mai primi şi prime pentru concediu.

Această măsură se poate utiliza atât în cazul salariaţilor din mediu privat, cât şi a celor din mediul de stat. Datorită acestui bonus, statul le promite angajatorilor că îi va scuti de impozite. Însă, patronii se plâng că nu au bani nici măcar să își plătească taxele și că acum mai trebuie să ofere vouchere salariaților.

„Fiecare companie, în funcţie de fonduri, va putea acorda aceste vouchere.”, a declarat Mihai Tararache, deputat PNL.

Acordarea tichetelor de vacanță este o lege asemănătoare, aceasta este valabilă din luna ianuarie. Aceasta nu a fost niciodată aplicată, deoarece executivul nu a adoptat niciodată normele de aplicare a documentului. Astfel, este probabil ca nici legea cu voucherele să nu fie respectată de anul acesta, întrucât angajatorii nu au încă sumele ce trebuie acordate pentru voucher.

Paula Misiuc

Leave a Reply

Your email address will not be published.