Virușii continuă să atace

Gripa

Gripa

În Iași, gripa și virozele respiratorii își fac de cap. 40% dintre persoanele internate în prezent la Spitalul de Boli Infecțioase prezintă viroze respiratorii, iar 6 persoane sunt infestate cu gripă. După București și Constanța, Iașiul este pe locul 3 în privința persoanelor care au fost diagnosticate cu virusul gripal. Acest lucru reiese din informațiile furnizate de Centrul Naţional de Control al Bolilor Transmisibile.

„Tulpina predominantă este gripa de tip AH3N2, mai puţin H1N1, există şi tulpini de B. În prezent, în spital sunt 6 cazuri de gripă, dar nu numai gripa ca atare, ci în general infecţiile de căi respiratorii superioare şi inferioare pun probleme în acest sezon, 40 la sută din efectivul spitalului fiind ocupaţi cu pacienţi de acest tip,” a declarat Irina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Pentru a preveni aceste tipuri de afecțiuni, doctorii propun cetățenilor să se vaccineze antigripal. Medicii recomandă vaccinarea în special femeilor însărcinate, bătrânilor și celor care au boli cronice, deoarece de când sezonul rece a pus stăpânire pe noi, în Iași s-au înregistrat 47 de îmbolnăviri gripale și un deces.

 Monica Tărăboi

monica.taraboi@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.