Violența domestică, subiect explorat în cadrul Burselor Superscrieri/Avon 2016

Bursele Superscrieri/Avon

Bursele Superscrieri/Avon

Fundația Friends For Friends (FFFF) împreună cu Avon România organizează anul acesta a treia ediție a Burselor Superscrieri/Avon, un program de susținere financiară și profesională a autorilor români de creative non-fiction, care pot să documenteze și să finalizeze proiecte jurnalistice complexe, de profunzime pe diverse teme de interes public (www.ffff.ro).

Participanții vor lucra la realizarea unui material pe subiectul violenței domestice, iar organizatorii oferă cîștigătorilor trei burse a cîte 2.000 de euro și „susținere editorială”.  De asemenea, pe parcursul desfășurării concursului, autorii vor beneficia și de un program de mentorat, și o serie de seminarii de „bune practici”, susținute de Mona Dîrțu.

„La fiecare 30 de secunde o femeie din România este victimă a violenței domestice și cei mai mulți dintre români aud în cercul lor social de astfel de cazuri. Cu toate acestea, doar jumătate dintre români – 51,3% – cred că violența domestică este o problemă de interes public, unul dintre motive fiind acela că rareori fenomenul este tratat de media prin abordări care ies din zona știrilor standard sau a senzaționalului.”, declară Zenaida Tătaru, Project Manager a FFFF, în comunicatul emis.

Organizatorii doresc să depășească „clișeele și prejudecățile care ne fac să privim cu detașare abuzuri grave, condamnate prin Codul Penal”.

În cursa proiectelor originale se pot înscrie toți autorii din România, cuprinzînd astfel bloggerii, jurnaliștii, fotoreporterii și documentariștii independenți. Lucrările pot fi realizate și în echipă.

Perioada înscrierilor este deschisă pînă pe 5 mai, iar participanții pot găsi formularul necesar, alături de mai multe informații referitoare la proiect pe situl Fundației Friends For Friends www.ffff.ro.

Bursele Superscrieri au fost inițiate în 2014 cu scopul de a susține jurnaliștii în crearea de conținut de calitate pe teme de interes public.

Primele două ediții ale proiectului au avut ca rezultat șase materiale de profunzime publicate atît în presa centrală, cît și în cea independentă (Adevărul, Esquire, Casa Jurnalistului, Decât o Revistă și teleleu.eu.), care au contribuit într-un fel sau altul la un impact pozitiv pe mai multe nivele.

Comunicatul FFFF

Marius MITROFAN

Leave a Reply

Your email address will not be published.