Victor Ponta își păstrează imunitatea

Victor Ponta

Victor Ponta

Plenul Camerei Deputaților, sesizat de Direcția Națională Anticorupție (DNA), a aprobat astăzi, nouă iunie, hotărârea de respingere a cererii de urmărire penală a prim-ministrului Victor Ponta. Cei 351 de deputați au votat astfel: 231 voturi „pentru” și 120 „împotrivă”.

„Rezultatul votului din Camera Deputaților este unul normal. Parlamentul şi Guvernul au obligaţia de a respecta Constituţia!”, a declarat premierul.

Președintele Iohannis a spus că nu susține decizia Camerei Deputaților. „Îmi mențin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție. Regret faptul că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale”, a precizat acesta.

Prin urmare, președintele PSD nu va fi anchetat de DNA. Acesta a fost acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari.

Mihaela Rudenco

mihaela.rudenco@addinfo.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.