Universitatea „ Alexandru Ioan Cuza” va elibera pașapoarte de angajabilitate

Departamentul Servicii pentru Studenți și Absolvenți din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (U.A.I.C) propune un nou proiect pentru studenți: „Pașaport pentru studenți”. Acest proiect va avea loc în perioada martie – iunie a.c.

Se pot înscrie aproximativ 100 de tineri care se află în anul al II-lea sau al III-lea. Pe parcursul întregului program studenții vor trece printr-o serie de traininguri gratuite și conferințe în urma cărora vor primi „vize”. Programul își propune să îi ajute pe studenți să se pregătească pentru viața de după facultate.

Înscrierile se fac până vineri, 20 martie, pe site-ul: tinyurl.com/PasaportPentruAngajabilitate. Se pot înscrie studenții de la cinci facultăți, printre care: Facultatea de Drept, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Facultatea de Filosofie și Științe  Social-Politice, Facultatea de Informatică, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.

„ Pregătirea pentru piața muncii este una dintre cele mai importante responsabilități pe care le avem față de studenții noștri, dar și față de comunitate. Prin discuțiile repetate cu studenții și cu absolvenții noștri,  cu ajutorul comunității de afaceri, am ajuns la concluzia că, pe lângă cunoștințe de specialitate, sunt necesare o serie de abilități care se pot deprinde doar prin educație non-formală: prezentarea la interviuri, orientarea către o carieră potrivită,  o înțelegere bună a domeniului. Astfel, Universitatea își completează eforturile de asigurare a calității învățământului cu inițiative care să îi ajute pe studenți să se angajeze mai ușor în domeniul în care au studiat.”, a declarat prof.univ.dr. Mihaela Onofrei, prorector al U.A.I.C

Programul se va desfășura în cadrul U.A.I.C, în parteneriat cu o serie de firme și organizații și presupune patru etape obligatorii și una opțională. Cele patru etape obligatorii sunt: etapa de autocunoaștere, etapa de management al carierei- traininguri de managementul carierei pentru grupuri de 6-18 studenți, etapa de networking cu profesioniști și etapa de studiu de practică- internshipuri în cadrul organizațiilor partenere. Etapa opțională presupune participarea la un eveniment de carieră: Zilele Carierei, Business Days sau conferințe de specialitate.

Jumătate din locurile programului sunt ocupate după primele zile de înscrieri.

Alina BATCU

Leave a Reply

Your email address will not be published.