Un patch pentru dezinstalarea Superfish

Superfish

Superfish

Programul adware Superfish, aplicaţie care oferă ponturi legate de shoping, a fost livrat pe unele produse notebook ale companiei Lenovo. Producătorul chinez oferă clienţilor un instrument de înlăturare a software-ului preinstalat, desemnat de experţi că risc de securitate. Lonovo a dezactivat acest program în urma plângerilor din partea clienţilor. Însă, compania era conştientă de riscurile de securitate ale acestuia, concentrându-se pe remedierea acestora.
Lenovo a declarat că utilizatorii pot descărca un patch pentru a înlătura Superfish.
„Ne cerem scuze pentru că am cauzat preocupări în rândul utilizatorilor noştri – învăţăm din această experienţă şi o vom folosi pentru a îmbunătăţi ceea ce facem şi ceea ce vom face în viitor”, a declarat purtătorul e cuvânt al companiei.
Superfish este un program conceput să ajute utilizatorii să gătească produse prin analizarea vizuală a imaginilor de pe web pentru a găsi cele mai ieftine produse dintre acestea. Utilizatorii s-au plâns iniţial de reclamele tip pop-up care le apăreau în browsere, că ulterior experţii să avertizeze a software-ul poate compromite securitatea datelor.

Anca Pascal

anca.pascal@addinfo.ro

About The Author

Mă defineşte propriul nume, nu am o categorie în care să mă regăsesc, eu sunt doar Anca. Sunt condusă de instincte, aşa am ajuns la Jurnalism şi m-am îndrăgostit nebuneşte de acest domeniu. Este libertate şi independentă până în culmile gloriei. Mă exprim liber şi scriu din plăcere, de ambiţie şi cu dorinţa de a evolua. Abia descopăr lumea din jurul meu, curiozitatea e atuul cel mai de preţ pe care-l am. Învăţ să privesc lumea obiectiv şi detaşat. Învăţ să mă bucur de momente şi să asimilez experienţele, dar informaţiile să le sortez şi să le împărtăşesc cu ceilalţi. Îmi place ceea ce fac, mă regăsesc în această lume şi doar aici mă simt ca acasă.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.