Un patch pentru dezinstalarea Superfish

Superfish

Superfish

Programul adware Superfish, aplicaţie care oferă ponturi legate de shoping, a fost livrat pe unele produse notebook ale companiei Lenovo. Producătorul chinez oferă clienţilor un instrument de înlăturare a software-ului preinstalat, desemnat de experţi că risc de securitate. Lonovo a dezactivat acest program în urma plângerilor din partea clienţilor. Însă, compania era conştientă de riscurile de securitate ale acestuia, concentrându-se pe remedierea acestora.
Lenovo a declarat că utilizatorii pot descărca un patch pentru a înlătura Superfish.
„Ne cerem scuze pentru că am cauzat preocupări în rândul utilizatorilor noştri – învăţăm din această experienţă şi o vom folosi pentru a îmbunătăţi ceea ce facem şi ceea ce vom face în viitor”, a declarat purtătorul e cuvânt al companiei.
Superfish este un program conceput să ajute utilizatorii să gătească produse prin analizarea vizuală a imaginilor de pe web pentru a găsi cele mai ieftine produse dintre acestea. Utilizatorii s-au plâns iniţial de reclamele tip pop-up care le apăreau în browsere, că ulterior experţii să avertizeze a software-ul poate compromite securitatea datelor.

Anca Pascal

anca.pascal@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.