Un ieșean a primit o amendă de 6000 de lei de la E-ON

E-ON

E-ON

Un ieșean a primit o amendă de 6000 de lei, în urma unei inspecții la domiciliu din partea reprezentanților E-ON

În septembrie 2014, un ieșean a primit în locuința sa doi reprezentanți de la E-on pentru a-i schimba contorul. În urma schimbării acestuia, lui Alexandru Mormeci i s-a dat să semneze o foaie fără să i se explice pentru ce este. Fiind mult de citit,  acesta a semnat-o fără să se uite peste conținut. La scurt timp, tinerii au luat contorul, spunând că trebuie să-l ducă la Timișoara pentru expertiză, deoarece s-au găsit semne ca și cum s-ar fi furat curent. În luna ianuarie, Alexandru Mormeci a primit o factură de la E-ON în care i s-a transmis că are de plătit o amendă de 6000 de lei.

„Mi-au trimis o factură acasă cu o amendă de 60 de milioane, nu pot să-mi dau seama pentru ce, pentru că nu am fost prins cu nimic, motiv pentru care am făcut contestație. Am trimis două contestații la Iași la E-ON și nu am primit răspuns la niciuna. După o lună, am primit un preaviz de la Târgu Mureș precum că dacă nu plătesc amenda într-o anumită perioadă de timp, mi se va tăia racordul”, a declarat  Alexandru Mormeci.

După încă o contestație trimisă fără vreun răspuns, consumatorul s-a prezentat la Inspecția Energetică la Iași unde a descoperit contorul, sigilat fără să fi fost trimis nicăieri.

„Contorul încă nu a fost trimis la verificare la Timișoara și mi s-a spus că dacă nu sunt vinovat, nu se întâmplă nimic dar amenda era trimisă plus preavize”, a mai declarat acesta.

Ieșeanul a spus că este gata să dea în judecată compania de energie pentru a i se confirma nevinovăția.

Elena Mormeci

elena.mormeci@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.