Un copil a intrat în comă din cauza întârzierii ambulanței

Un copila  intrat în comă din cauza întârzierii ambulanței

Un copila intrat în comă din cauza întârzierii ambulanței

O familie din comună ieşeană Bivolari a cerut duminică seara ajutor la 112 pentru copilul lor ce intrase în convulsii. În momentul solicitării, aceştia au fost îndrumaţi la centru de permanenţă din comuna lor pentru a aştepta acolo sosirea ambulanţei care se îndrepta către Iaşi. Deşi copilul a fost sub supravegherea medicului de gardă, a trebuit să aştepte 80 de minute sosirea ambulanţei. Micuţul a fost diagnosticat cu o leziune cerebrală extinsă cu un prognostic rezervat de către medicii de la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iaşi.
„Un copil în stop cardio-respirator să primească ajutor după 80 de minute? Atât am aşteptat ambulanţa că să ajungem cu el la un spital din Iaşi. O ambulanţă a refuzat solicitarea pe motiv că trebuie să termine tura. Aşa ceva nu se poate. Este inadmisibil ce se întâmplă”, a declarat tatăl copilului.
O anchetă s-a deschis la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Iaşi pentru a determina exact şirul evenimentelor din seara de pe 22 spre 23 martie, dar se pare că din lipsă de angajaţi, pe tura de noapte există doar ambulantier, care asigură doar transportul, fără asistent medical.
Starea de sănătate a copilului în vârstă de trei ani este critică, acesta respirând doar cu ajutorul aparatelor. Este în comă de numărul patru, diagnosticat cu o tumoră cerebrală foarte mare. Acesta se află sub tratament şi în funcţie de evoluţia lui, medicii vor lua o decizie.

 Oana Crețu

oana.cretu@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.