Ultima apariție din 2016 a Revistei Facultății de Drept din Iași

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Facultatea de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași nu putea să încheie 2016 fără apariția celui de-al doilea număr al seriei Științe Juridice. Acestea au fost publicate pe site-ul  instituției în data de 15 decembrie sub forma unei reviste, ce face parte din Analele Științifice ale UAIC, și este adresată specialiștilor din domeniul juridic.

Revista este împărțită pe patru secțiuni: drept public, drept penal și științe penale, drept privat, drept internațional și european, la care se adaugă recenzii și comentarii de jurisprudență. Secțiunile cuprind articole de cercetare a cadrelor didactice, profesorilor invitaţi, cercetătorilor şi doctoranzilor de la Drept de la universitatea ieșeană.

Ultimul număr din acest an este intitulat „Anale UAIC, Tomul LXII, Științe juridice, 2016, Nr. II”, în care se regăsesc și  texte precum  „Revocarea deciziei de concediere în lumina deciziei” sau „Contractul internațional de investiții: Contractul de stat” ce le aparțin cadrelor universitare de la Facultatea de Drept, lect. dr. Vasile Septimiu Panaite,  respectiv  prof. univ. dr. Carmen Tamara Ungureanu.

„Numărul II al Analelor este anunțat că primește articole până la 30 octombrie. Deci apare după această dată, adesea în luna decembrie. Numărul II 2016 este în lucru, va apărea până în 15 decembrie și va fi destul de consistent. Revista are ca principală sursă mediul academic, dar si practicieni. Un articol are intindere adaptabilă, raportat la tema abordata”, a declarat conf. univ. dr. Ioana Maria Costea, cu câteva zile înainte de apariția actualei reviste. Aceasta face parte din echipa editorială alături de redactorul-șef, prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

Anul inaugural al Analelor UAIC, seria Ştiinţe Juridice, este 1955. Până în 2010 se realiza un singur număr anual, iar de atunci până în prezent se fac câte două la diferență de câteva luni. Acestea conțin analiza unor probleme de drept ce fac parte din taxonomia juridică, adică Știința legilor de clasificare.

Georgiana BALAN

Leave a Reply

Your email address will not be published.