Tudor Gheorghe aduce „Iarna Simfonic Aniversar” la Iași

Sărbătorile încep cu un eveniment de suflet unde cântărețul Tudor Gheorghe va susține două concerte extraordinare și va aduce „Iarna Simfonic Aniversar” la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași. Primul concert este în această seară, la ora 19.00, iar al doilea, la cererea publicului, este mâine, datorită numărului mare de bilete vândute.

Ce aduce nou „Iarna Simfonic Aniversar”? La această întrebare răspunde în cunoștință de cauză dirijorul și orchestratorul Marius Hristescu, care de 20 de ani lucrează împreună cu „olteanul universal”: „Noutatea muzicală a acestui spectacol este duioșia orchestrației, combinată cu accente sonore puternice care vor răzbate în anumite momente cheie ale discursului muzical, toate legate într-un mănunchi de versuri fabuloase și câteva colinde populare.”

„Iarna Simfonic Aniversar” vorbește despre adâncimea seninătății, marea poezie, îmbinată cu lirica populară din colind. Lucrarea constituie o suită simfonică în cinci părți, în care au fost integrate organic, pe lângă poemele de iarnă, motive melodice din sfera colindelor tradiționale.

Prețul unui bilet este de 100 lei, repectiv 120.

Amalia HORCIAG

Leave a Reply

Your email address will not be published.