Trupa Taxi retrage clipul „Despre smerenie” de pe Youtube

Dan Teodorescu

Dan Teodorescu

Piesa „Despre Smerenie” a fost eliminată, în urmă cu câteva minute, de pe contul de YouTube al trupei. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a trupei. Acțiunea de a elimina piesa, a fost realizată în contextul în care solistul de muzică populară Grigore Leșe a declarat că vrea să fie scos din clip fiindcă, spune acesta, „problema nu este piesa în sine, ci modul în care lumea a interpretat-o, că ar fi împotriva Catedralei Neamului. S-a dat o altă înțelegere piesei.”

Piesa „Despre smerenie” care a adunat peste 1 milion de vizualizări a fost interpretată de unii ca un manifest la adresa Catedralei Mântuirii Neamului Românesc și ca un puternic mesaj despre credință de către alții. Însă, trupa urmează să revină cu o noua variantă, după cum reiese din mesajul acestora: „Vom reveni – după Paște – cu o variantă în care domnul Leșe nu va mai fi inclus. Dorim să vă asigurăm că nu ne retragem, nu ne răzgândim. Credem cu tărie în «Despre smerenie» și vom reveni – cu siguranță – cu noua variantă a videoclipului.”

Unii fani au reacționat la mesajul trupei. „Sunteți unii dintre puținii care fac muzică bună cu adevărat, muzica și cu mesaj, nu doar comercială.”, nota un susținător pe pagina de Facebook a trupei. „Domnul Leșe trebuia să își asume apariția, dezamăgitor pentru un artist care se vrea reper moral”, a evidențiat un alt fan. Piesa „Despre smerenie” a adunat 33 de celebrități din România care transmit un mesaj: „Eu cred că Dumnezeu preferă lemnul, lemnul și spațiile mici.” Clipul se termină cu un citat din Epistola Sobornicească a Sfântului Apostol Petru.

Ionuț TEODERAȘCU

Leave a Reply

Your email address will not be published.