Totul despre culorile anului şi Institutul Pantone

Culorile anului

Culorile anului

Atunci când Institutul Pantone anunţă culoarea anului sau a sezonului, aproape toate industriile, dar în special cea de fashion, iau notiţe!

Corporaţia din New Jersey care deţine sistemul Pantone, foloseşte un sistem standard de reproducere a culorilor, folosit în mai multe domenii de activitate de pe mapamond, cum sunt industria tipografică, a ţesăturilor, a vopselelor, a metalelor şi a materialelor plastice. Fiecare culoare are mai multe nuanţe şi fiecare nuanţă are un cod bine stabilit. Cu acest sistem se poate observa dacă nuanţa de culoare aplicată pe un material s-a deteriorat în timp, şi astfel nu mai este compatibilă cu codul Pantone din momentul imprimării.
Pentru prima oară în istorie, Institutul Pantone pentru culori a anunţat pentru anul 2016 două culori –– Rose Quartz şi Serenity – ca fiind culorile anului.
Cele două culori ies în evidenţă separate, dar combinate sunt o formulă excelentă  pentru bijuterii, make-up şi design de interior.  Împreună, Rose Quartz şi Serenity echilibrează îmbrăţişarea caldă a tonurilor de roz cu liniştea reconfortantă şi rece a tonurilor de bleu. Institutul Pantone a observat că tot mai mulţi oameni vor să găsească un sentiment de linişte interioară şi o stare generală de bine, aceste două culori reprezentând tocmai aceste idealuri.

Georgiana CONSTANTINESCU

Leave a Reply

Your email address will not be published.