Ține o dietă într-un mod sănătos!

Dieta-Oshawa-525x330A început noul an și cu siguranță toți suntem în căutare de alimente sănătoase după masa îmbelșugată de sărbători.  Așadar, o mare parte dintre noi apelăm la anumite tehnici de slăbire cât mai rapidă. Și, în fuga noastră după rezultate cât mai rapide, a trebuit să devenim creativi. Amestecăm tot felul de alimente sănătoase crezând că în urma lor vom arăta ca Angelina Jolie și Brad Pitt. Nu, nu trebuie să facem o obsesie din asta. Trebuie să avem un stil de viață sănătos și sustenabil, care să ne aducă și o stare psihică bună. Nu doar fizică. Dacă citești asta și știi că ai probleme de greutate și ai de gând să ții o dietă, fă-o pentru tine. Da, probabil multă lume a râs de tine făcând glume nesărate care sigur te-au rănit, însă asta este societatea în care trăim.  Așadar, fă-o pentru tine!

O modalitate de slăbire rapidă pe care am auzit-o este înfometarea. Da, slăbești rapid, însă, această modalitate poate avea urmări precum: efect de slăbire a ratei metabolice la o valoare la fel de mică cu cât se mănâncă și pierderea drastică a musculaturii. De asemenea, o dietă nu poate să acopere întreaga paletă de nutrienți necesari zilnic și apar pe termen lung diverse carențe de Calciu, Magneziu și Fier. Sunt multe persoane care au încercat dieta de înfometare, însă, efectul a fost de scurtă durată. Ba mai mult decât atât, au luat mult mai mult în greutate.

O slăbire sănătoasă are nevoie de două componente: alimentație echilibrată și mișcare.  Nu ai cum să slăbești într-un mod sănătos stând doar în pat. Așadar, sportul este esențial.

Cel mai important lucru de reținut: dacă ești conștient de la început că nu poți ține o dietă, renunță! Nu ar avea rost să te chinui degeaba uitându-te la prietenii tăi cum mănâncă fast-food. Iar în caz că vrei și ai ambiție să ții o dietă corespunzătoare, nu începe fără sfatul medicului! Acesta te poate îndruma dacă e nevoie.

Cu siguranță, pe perioada dietei vei fi lipsit de energie, deoarece organismul tău renunță la principalii consumatori.

Probabil ai văzut tot felul de reclame despre pastile de slăbit, ceaiuri și multe altele.  Și cel mai probabil te-au și convins, prin urmare, ai achiziționat câte ceva. Nu, acestea nu te vor ajuta în niciun fel. Uită de ele! Scoate-le din minte exact în acest moment! Tot ce trebuie să faci este să mergi la cumpărături, iar în coș nu trebuie să apară produse ce conțin E-uri precum: edulcoranți, coloranți, acidifianți, conservanți și multe altele. Știu că este greu să renunți la ciocolata preferată, chipsuri și altele care, bineînțeles, ÎNGRAȘĂ.

Nu uitați, iubiți sănătatea că-i mai bună de cât toate!

Maia TUDOSCA

Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published.