Studenții dintr-un cămin din Iași, la un pas de moarte

Cămin al Universității „Alexandru Ioan Cuza”

Cămin al Universității „Alexandru Ioan Cuza”

Patru studenți ai Facultății de Geografie și Geologie, din anul I de master, cazați în Căminul C4 din Campusul Târgușor Copou al Universității „Alexandru Ioan Cuza” au fost pe punctul de a muri. În dimineața zilei de 19 martie, în jurul orei 2, unul dintre colegii lor din cămin a pus sub ușă o cârpă îmbibată în spirt și i-a dat foc. Un alt student, care se afla în sala de lectură, a simțit mirosul de fum și a cerut ajutorul colegilor săi. Tinerii au reușit să spargă ușa, care era cuprinsă de flăcări, cu ajutorul a două pături, după care au chemat poliția.

Studenții aflați în cămin au precizat că incendiul a fost provocat de un grup de tineri pentru „a-și regla conturile”, după ce a existat o dispută între ei și cei aflați în cameră. Rectorul Vasile Ișan, care s-a deplasat la fața locului, a afirmat că studenții sunt în afara oricărui pericol. „Sper că se va scoate la iveală problema de fapt, mă bucur că, har Domnului, studenţii sunt sănătoşi şi nu au nicio problemă. Am fost, m-am întâlnit cu ei, am vorbit şi mi-au spus că nu ştiu nici ei despre cine poate fi vorba. Este greu de crezut că la ora respectivă ar fi intrat cineva din afara cămi­nului să facă acest lucru. Nu putem bănui încă ce s-a întâmplat, sunt doar simple supoziţii“, a declarat prof.dr. Vasile Işan, rectorul UAIC.

Dacă, în cele din urmă, studenții vinovați vor fi identificați, aceștia vor fi evacuați din cămin și propuși pentru exmatriculare, fără dreptul de a se reînmatricula la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

 

Ingrid Bejan

ingrid.bejan@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.