Studenții de la Drept din Iași au ocazia să se familiarizeze cu lumea afacerilor

Asociația Studenților la Drept (ASD) din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) organizează luni 27 martie a.c. două evenimente: Conferința de Dreptul Afacerilor, de la ora 12:00 în amfiteatrul P10 din corpul A al UAIC și un workshop intitulat „Știința afacerilor” care se va desfășura cu 3 ore mai târziu, în sălile S1, respectiv S2. Pentru a putea participa trebuie să te înscrii până vineri, 24 martie a.c aici.

Astfel, studenții se pot familiariza mult mai ușor cu mediul afacerilor aflând detalii atât de la cadre didactice, cât și de la antreprenori din Iași și chiar de la un director din cadrul Bancpost.

Tema conferiței este Antreprenoriat – de la teorie la practică. Vor fi 7 invitați: 3 profesori, 3 antreprenori locali și un reprezentant din domeniul bancar. Fiecare invitat va incerca să prezinte lucruri teoretice și/sau practice despre ce cunosc ei, fie din cărți, fie din experiență”, a declarat Andra Răileanu, coordonatorul acestui eveniment.

Invitații sunt: Macovei Codrin, Mursa Gabriel, Dominte Nicoleta care vor participa în calitate de profesori, iar Bogdan Puiu, Dan Schipor, Andrei Postolache, Vlad Diaconescu sunt antreprenorii. Andrei Postolache, unul dintre oaspeți, este un profesionist în domeniul IT. Anul trecut a candidat la alegerile din Iași, iar în prezent este un consilier local care va veni să le povestească  tinerilor despre experiența sa.

De asemenea, Bogdan Puiu, absolvent al Facultății de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEEA), dar şi un bucătar şi un fotograf pasionat de dezoltarea profesională care are şi o Şcoală de gătit în Iaşi va veni luni să prezinte atât partea teoretică, cât şi pe cea practică a afacerilor. El consideră că în viață ai o satisfacție mult mai mare dacă faci lucrurile cu plăcere.

Aşadar, publicul va putea afla cât mai multe informații din culisele diverselor domenii ale antreprenoriatului

La workshop pot participa studenții de la Drept, dar și toți cei care vor să afle mai multe din domeniul business. Acesta se va desfășura în două săli pentru că se vor forma grupe de câte 20 de tineri care vor lucra cu două persoane diferite în S1 și S2, iar ulterior participanții vor fi nevoiți să se mute din prima sala în a doua și vice-versa.

Workshop-ul e deschis tuturor celor interesati, studenti la Drept sau nu. Singura conditie este înscrierea care se va face până vineri la 00:00. Va fi structurat pe două serii. Adică, într-o sală vor fi 20 studenți cu dna Vasilescu Irina-trainer, antreprenor, profesor, scriitoare din Iași și în acelaşi timp într- o sală alăturată vor fi alți 20 de participanți cu dna Zboiu Gabriela-neurolingvist, psiholog, antreprenor, coach. După o oră seriile se inversează. Cei care au fost cu dna Vasilescu vor merge în sala la dna Zboiu și invers. Va fi un workshop practic, în sensul că eu, în calitate de coordonator am să transmit doamnelor invitate să facă și aplicații practice Avantajul este faptul ca dumnealor au afaceri și sunt si traineri certificați.”,a mai adăugat juristul Andra Răileanu. Aceasta susține principiul „Banii nu aduc învățatura, dar învățătura aduce bani!”

Conferința de Dreptul Afacerilor și workshop-ul „Stiința afacerilor” reprezintă debutul de luni al Săptămânii Masteratelor de la Drept organizat de ASD, eveniment aflat la a III a ediție care în acest an se desfășoară în perioada 27 martie-2 aprilie.

 

Georgiana Bianca BALAN

Leave a Reply

Your email address will not be published.