Spitalul Regional de Urgențe, subiect de dispută între principalii candidați la Primăria Iași

Mihai Chirica - Marius Bodea

Mihai Chirica – Marius Bodea

Amplasarea viitorului Spital Regional de Urgențe se află printre disputele virulente ale lui Marius Bodea și Mihai Chirica. În cadrul unei conferințe desfășurată marți, 17 mai, Marius Bodea,  candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Iași, l-a acuzat pe primarul interimar Mihai Chirica de inconștiență, întrucât acesta insistă ca instituția medicală să fie construită în zona Carrefour ERA, deși terenul s-a dovedit că este unul argilos și inundabil.

  „Acea zonă are un rol de protecție a Iașului în cazul unei inundații, urmând să preia surplusul de apă. Exact acea zonă a fost analizată în 2007-2008, când s-a pus problema găsirii unui alt amplasament pentru Aeroport. Nu s-a putut identifica un teren potrivit tocmai din acest motiv. Eu nu văd decât două explicații pentru felul cum Chirica se cramponează de construirea spitalului în acea zonă. Dacă nu este vorba de inconștiență, atunci probabil sunt interese imobiliare, deoarece ridicarea spitalului în zona ERA ar determina creșterea exponențială a valorii terenului”, a declarat Marius Bodea.

În replică, primarul interimar a reluat afirmațiile sale anterioare privind siguranța amplasării spitalului în apropiere de Carrefour ERA, acuzându-l pe Bodea de iresponsabilitate.

 „Într-un mod subversiv, de-a dreptul iresponsabil şi josnic, încearcă să distrugă un proiect al comunităţii ieşene. La discuţiile cu Administraţia Bazinală am fost personal, iar inginerul de acolo a prezentat datele cu privire la investiţiile care au fost făcute de-a lungul timpului în zonă. Nu este nimeni inconştient să construiască unde nu se poate construi. Dacă nu eşti în stare să faci nimic, dacă de fiecare dată ai fost negativist cu privire la un proiect al comunităţii ieşene, mai bine taci. Acel teren aparţine comunei Valea Lupului, este înregistrat la Cadastru, de ce trebuie să ascultăm nişte mincinoşi? Nu putem discuta doar aşa, în temeiul unor false presupuse probleme, ci doar în temeiul legii”, a precizat Mihai Chirica.

Lupta dintre cei doi candidați la Primărie a devenit cu atât mai acerbă cu cât alegerile locale se apropie.

Letiția GHEORGHIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.