Speriată că soţul va divorţa şi îi va lua copilul, o tânără de 21 ani şi-a dat foc

Smurd

Smurd

Ameninţată cu divorţul, o tânără din judeţul Iaşi s-a autoincendiat. Femeia în vârstă de 21 de ani, din comuna Gropniţa, a fost transportată de urgenţă la Spitalul Clinic „Sfântul Spiri­don“. Martorii spun că totul ar fi pornit de la ceartă ce a avut în cursul dimineţii de ieri, 8 iunie. Atunci, soţul nervos i-a spus tinerei că va divorţa de ea şi că va pleca împreună cu singurul lor copil. În semn de protest, mama micuţului a ameninţat atunci că se sinucide. Şi chiar a trecut la fapte: femeia a început să îşi toarne benzină pe haine şi s-a autoincendiat. Vecinii, văzând gestul extrem al tinerei, au sărit în ajutor şi au alertat imediat au­torităţile.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi care a preluat victima şi a transportat-o la spital. Starea ei era însă mult prea gravă, iar medicii de la „Sf. Spiridon“ au decis transferul victimei la Spitalul de Arşi din Capitală. „Pacienta s-a autoincendiat în scop de suicid şi prezenta arsuri pe 90% din su­prafaţa corpului. Starea ei era foarte gravă şi astfel s-a decis transferul ei, cu elicopterul SMURD, la spitalul din Bucu­reşti“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiri­don“.
Oamenii din comuna Gropniţa au fost şocaţi de acest eveniment şi nu îşi explică cum s-a putut ajunge la aşa ceva. „Nu era o familie cu probleme, şi nu au fost certuri la ei până acum. Din contra, îi vedeai mergând ţi­nându-se de mână, erau tineri, fericiţi… Nu aveau probleme cu banii, se gospodăreau cum ştiau mai bine. Nu ştim ce s-ar fi putut întâmpla. Numai ei ştiu ce a fost acolo“, a precizat primarul co­munei, Ionel Onega. Acesta a mai spus că va face o anchetă împreună cu asistentul social din comună pentru a stabili exact motivele care au împins-o pe tânără să îşi pună capăt zilelor.

Sursa: Ziarul de Iași

Leave a Reply

Your email address will not be published.