Spectacol și târg de cireșe acasă la Ion Creangă

Bojdeuca Creangă

Bojdeuca Creangă

Municipalitatea ieșeană a anunțat organizarea evenimentului „Cireșe la bojdeucă”. Acesta va avea loc duminică, 14 mai, la ora 10:00 în curtea Muzeului  „Ion Creangă” din Iași.

La Eveniment vor participa producătorii de cireșe din tot județul. Acesta va fi organizat de Muzeul Literaturii Române împreună cu Camera Agricolă Județeană.  Organizatorii vor oferi diferite bunătăți și vor susține programe culturale de cântec, poezie, dansuri și concursuri. Toate acestea, se vor desfășura în jurul temei „cireșele”.

„Cel mai potrivit loc din lume pentru un târg de cireșe este în bătătura lui Ion Creangă. Asta s-a văzut și anul trecut, când curtea Bojdeucii a devenit neîncăpătoare. Invităm și în acest an pe toată lumea, cu mic cu mare, să caute punguța cu două cireșe, să se bucure de bucuria copiilor și să calce pragul Librăriei de la Bojdeucă, unde cărțile despre lumea copilăriei abia așteaptă să fie citite.”, a declarat Dan Lungu, directorul Muzeului Literaturii Române Iași.

Inițial, evenimentul trebuia să aibă loc pe esplanada din fața Palatului Culturii, dar „Bojdeuca lui Creangă” s-a găsit a fi mai reprezentativă pentru acest eveniment.

Elena Mormeci

elena.mormeci@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.