Spectacol de caritate la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”

Asociația POSITIVE MIND & ACTION împreună cu Fundația Serviciilor Sociale Bethany au organizat vineri, 8 decembrie, un concert caritabil de colinde. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași (BCU), sala Aula Magna, începând cu ora 19.00. Prețul unui bilet a fost 25 de lei, reprezentând, în fapt, o donație prin care participanții au ajutat la susținerea a patru copii cu Sindromul Down și a cinci copii din mediul rural, proveniți din familii cu venituri reduse.

„Evenimentul a ieșit pe măsura așteptărilor. S-a fondat cu un real succes. Cu ajutorul voluntarilor am pus lucrurile punct la punct pentru a nu sta cu emoții. Emoții au fost, desigur, în seara evenimetului. Ne bucură foarte mult că am adunat un număr mare de oameni și sperăm ca astfel de evenimente să devină o tradiție. Dincolo de stres și emoție, ne-am bucurat mult că am putut ajuta. În astfel de momente, când simți că nu mai poți, mai poți, deoarece faci un bine.”, a declarat Gabriela Misăilă, organizator al evenimentului.

Concertul a fost deschis de către Alex Boboc, un copil care a învins lupta cu autismul, bucurând spectatorii cu un recital la pian. În continuare, spectacolul a fost întreținut de Corul Ihos al Colegiului de Artă „Octav Băncilă”, respectiv Corul Mira, fondat de preotul Dan Sandu și dirijat de prof. Petronela Dârțu.

Evenimentul caritabil a strâns cu aproximație cinci mii de lei din vânzarea biletelor, ulterior participanții făcând și alte donații după finalizarea spectacolului. Cu ajutorul sponsorilor – dintre care Expert MIND a reprezentat sponsorul oficial – și a banilor strânși, șase mii de lei au mers către cei patru copii cu Sindromul Down, iar alți zece mii pentru a susține cei cinci copii cu rezultate bune la învățătură, astfel încât să-și permită continuarea studiilor.

                                                                                                          Alexandra ATĂNĂSOAI

Leave a Reply

Your email address will not be published.