Spectacol caritabil la Iași, cu ocazia Zilei internaționale de conștientizare autismului

Autism_Iasi

Autism_Iasi

Vineri, 1 aprilie, începând cu ora 12:00, la Iași, va avea loc ”Marșul diversității”, ce se va desfășura pe traseul Piața Unirii – Sala Polivalentă. Evenimentul face parte din cadrul proiectului ,,Servicii specializate inovative pentru copii și tinerii cu autism și aparținători ai persoanelor cu dezabilități din județul Iași”. Imediat după marș, va avea loc un meci de fotbal pentru susținerea persoanelor cu autism, Lupii negri vs FC Liberto.

Duminică, 3 aprilie, de la ora 18:00, în Aula Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi”, se va desfășura un spectacol caritabil ”Armonii albastre”. 
,,Copiii cu autism sunt copiii cu abilități speciale care însă, percept totul în alt mod față de noi. Creierul lor procesează diferit informațiile și, pentru unii din ei, este foarte greu să se adapteze mediului în care sunt nevoiți să traiască. Din păcate încă nu se cunosc cauzele care duc la apariția acestei tulburări și nici nu poate fi vindecat. Un copil care beneficiază însă de terapii specifice și imediat după aflarea diagnosticului, poate să se dezvolte astfel încât, atunci când va fi adult să poată fi cât mai independent posibil.
Doresc ca cei din jurul nostru să participe la evenimentele pe care le organizăm pe 1, 2 și 3 aprilie și de a-și arăta solidaritatea pentru persoanele cu autism. Iar părinților să încerce să devină o voce pentru copii și să fie uniți! Doar așa vor reuși să schimbe în bine viața copilului lor”, a precizat Carmen Gherca, reprezentant al filialei ANCAAR (Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România) Iași .
Costul biletului este de 50 de lei, iar fondurile obținute vor fi folosite pentru ajutorarea tinerilor cu autism.
Maria Magdalena ROȘU

Leave a Reply

Your email address will not be published.