Spectacol caritabil dedicat copiilor cu autism și hipoacuzie

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România Filiala Iași (ANCAAR), împreună cu elevii Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă”, studenții Universității Naționale de Arte „George Enescu” și ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” organizează un spectacol caritabil de muzică și poezie dedicat copiilor cu autism și hipoacuzie în data de 12 aprilie, ora 17.00, în Sala Mare a Primăriei Iași.

Evenimentul caritabil este organizat pentru o familie alcătuită din mamă și doi băieți cu mari probleme de sănătate. Unul dintre ei, în vârstă de 17 ani, este diagnosticat cu autism și hipoacuzie, iar celălalt băiat cu deficiență de auz.

„Am fost plăcut impresionați de inițiativa elevilor și a studenților de a veni în sprijinul unei familii care are nevoie de ajutor. În asociația noastră sunt multe cazuri în care familiile au nevoie de ajutor, inclusiv financiar. Ne bucurăm când reușim să găsim oameni care vor să ajute”, a declarat Carmen Gherca, președinte ANCAAR Iași.

Mama își creste singură cei doi copii care au probleme de sănătate, iar banii pe care participanții sunt rugați să îi doneze pot fi folosiți pentru a plăti chiria și nevoile zilnice. Copilul cu autism merge la centrul ANCAAR Iași, este benificiarul asociației, mama sa fiind membră ANCAAR.

Începând cu anul 2009 asociația organizează o campanie care se numește „Arată că îți pasă” pentru a marca Ziua Internațională pentru Conștientizarea Autismului.

Persoane de contact:

Președinte ANCAAR Carmen Gherca- 0729 914 094

Lect.univ.dr. Mihaela Gârlea- 0744 293 020

Alina BATCU

unnamed (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.