Sistemul sanitar la pământ. Cardurile de sănătate nu au cititoare

Cititoare de carduri

Cititoare de carduri

Introducerea cardurilor de sănătate a generat noi probleme în sistemul sanitar din România. Medicii au fost nevoiți să achiziționeze și cititoare pentru acestea, însă stocurile s-au epuizat. Persoanele care beneficiază de acest dispozitiv nu știu să le folosească pentru că nu au fost instruite. Pe lângă toate acestea, există foarte multe erori în sistemul informatic.

În ciuda faptului că a fost amânată folosirea cardurilor până la 1 mai a.c., pacienții trebuie să le activeze , iar medicii care au cititoare trebuie să le folosească, pentru ca de la 1 mai sistemul să funcționeze. Lucrătorii medicali nu cred în posibilitatea rezolvării problemei în scurt timp.

„Nu ştim cum vom inscripţiona cardurile şi nici cum va fi interfaţa. Nu ne-a arătat nimeni.”, a spus un medic de familie.

Au fost achiziționate mai multe tipuri de carduri, acest lucru făcând dificilă uniformizarea sistemului. Apar numeroase erori, iar doctorii nu au un suport tehnic care să le fie de ajutor.

Pacienții sunt dezorientați din cauza faptului că unii medici au cititoare, dar nu știu să le folosească, iar alți medici nu au reușit să și le achiziționeze din pricina stocurilor epuizate.

Până la 1 mai aceste probleme ar trebui să fie rezolvate, deoarece ulterior, fără cardul de sănătate, serviciile medicale nu vor mai fi decontate.

Monica Tărăboi

monica.taraboi@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.