Şi mai multe semafoare în Iaşi

Semafor

Semafor

Un nou proiect ia amploare în Iaşi pentru fluidizarea traficului. Proiectul este numit „Managerul traficului” şi va ajuta la monitorizarea traficului şi la reducerea timpului de staţionare al autovehiculelor la traversarea intersecţiilor. Deja au fost montate 80% din corpurile viitoarelor semafoare şi 90% din dispozitivele aferente acestora. Proiectul se va deschide în luna august, deja edilii având speranţe foarte mari, deşi ieşenii sunt cam sceptici.

Proiectul constă în echiparea a 90 de intersecţii cu semafoare noi, cu senzori în carosabil şi cu un sistem de supraveghere video, toate conectate prin fibră optică şi dirijate către un Centru de Control în care operatorii vor observa traficul şi îl vor putea controla în timp real.

Deşi acest proiect sună promiţător, nu toţi ieşenii sunt încântaţi de el, susţinând că traficul va fi de acum şi mai anevoios.

„Să admitem că pentru un anume sens toate semafoarele vor indica verde. Problema apare pentru ceilalţi şoferi din intersecţii, care vor trebui să aştepte în funcţie de cât de mare este fluxul de maşini pentru care s-au sincronizat semafoarele. Mai sunt şi pietonii, mai intervine şi subiectivitatea celui care va apăsa pe butoane”, a declarat un taximetrist din Iaşi.

„Managerul traficului” face parte dintr-o serie de proiecte europene ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere curente. Valoarea proiectului este de aproximativ 85 de milioane de lei şi investiţia a fost realizată de asocierea dintre UTI Bucureşti şi Information Business Consulting Bucureşti.

Oana Creţu

oana.cretu@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.