Semn de protest din partea persoanelor cu credite în franci elvețieni

BaaniFrancul elvețian a creat probleme de-a lungul timpului, iar oamenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți

Un timișorean cu credite în franci elvețieni a plătit 10% dintr-una din rate în monede de zece și de 50 de bani. Narcis Semeniuc a făcut în anul 2007 un credit ipotecat pentru achiziționarea unui apartament în București și un credit pentru nevoi personale, la bănci diferite, în valoare de 100.000 de franci elvețieni.

Timișoreanul mărturisește că: „la început, plăteam o rată în valoare de 780 de franci elvețieni, adică aproximativ 1.600 de lei, iar acum suma s-a dublat. Ca să îmi pot plăti ratele, trebuie să vând lucruri din casă, din perioada în care o duceam mai bine.

Bărbatul a mers la filiala unei bănci din Timișoara pentru a-și achita rata pentru unul din credite. Din această rată, acesta a plătit suma de 350 de lei în monede de zece și 50 de bani, adunate într-o pungă, iar diferența a plătit-o în franci elvețieni.

În total, monedele cântăreau aproximativ cinci kilograme. Pentru a încasa suma, trei funcționari ai băncii au numărat monedele timp de aproximativ 40 de minute.

Această acțiune a timișoreanului a fost un semn de protest pentru faptul că toate creditele în franci elvețieni ajung să fie uriașe. Acesta spune că banca nu pierde nimic.

Duminică, 8 februarie a.c. vor avea loc proteste în toate orașele importante din țară, pentru ca păgubiții cu credite în valută elvețiană să tragă un semnal de alarmă responsabililor BNR.

Larisa Lazăr

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.