Se suspendă ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

11271107_929821770402407_426146335_nS-a luat o nouă decizie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) care vizează ridicarea mașinilor parcate ilegal. ICCJ a hotărât că este ilegală ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe raza localităților. Acest serviciu este suspendat până la noile reglementări din partea Guvernului, care trebuie să fie în acord cu regulamentul ridicărilor de mașini și de roți prevăzute în Codul Rutier.

Contractele cu firmele SC CSR Transport SRL, SC Hornar SRL şi SC Flori Trans SRL, cu care colabora SC Servicii Publice Iaşi SA, au fost suspendate.

„Acţiunea de ridicare este suspendată până la apariţia reglementărilor guvernamentale, date în corelare cu Codul Rutier. Contractele cu firmele cu care colaboram sunt şi ele suspendate. Rămânem doar cu activitatea de blocare a roţilor, tariful aici fiind de 100 de lei, indiferent de perioadă. De la începutul anului au fost ridicate 1.400 de maşini”, a declarat Laurenţiu Ivan, directorul SC SPI SA.

Pentru a putea recupera mașina ridicată trebuie plătită taxa de 430 de lei, până în prezent firmele încasând suma de peste 600.000 de lei de la începutul anului. Deși mașinile parcate neregulamentar nu se mai ridică, încă este autorizată blocarea roților. Este mai eficient pentru șoferi, deoarece pentru deblocarea roților trebuie să plătească suma de 100 de lei.

Paula Misiuc

Leave a Reply

Your email address will not be published.