Se conturează Divizia Călare a Poliției Locale Iaşi

Încă cinci cai vor intra în curând în dotarea Poliţiei Locale Iaşi. Astfel, Divizia Călare a oraşului va beneficia de zece cabaline care îi vor ajuta pe poliţiştii ieşeni să menţină ordinea pe străzile oraşului. Autorităţile anunţă că primii cai vor fi scoşi la stradă începând cu luna martie a acestui ani. Până acum, au fost achiziţionate cinci exemplare, de la crescători particulari din Prahova, Bacău şi Braşov.
„Vom mai lua încă cinci. Vrem să luăm în total zece cai şi să facem mai multe patrule. În acest an, prognozăm că în luna martie vom începe să îi scoatem la stradă. Până atunci continuă procesul de instruire a animalelor dar şi a poliţiştilor care vor utiliza aceşti cai. Cu siguranţă aceştia vor da o notă frumoasă oraşului”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iaşului.

Primarul Iaşului a vorbit şi despre problemele existente în rândul personalului. Acesta susţine că au existat discuţii între administraţie şi Poliţia Locală şi că, în curând, se vor găsi soluţii.
„Cu siguranţă vom găsi şi oamenii care să utilizeze aceşti cai. Am selectat şi din personalul existent. În primul rând, trebuie să existe o afinitate între cal şi viitorul călăreţ”, a pecizat Mihai Chirica.

Până acum, costurile de achiziţe a celor cinci cai s-au ridicat la 86.000 de lei, la această sumă fiind adăugaţi alţi 12.000 de lei, din care s-a achiziţionat harnaşament. Până la primăvară, atunci când se dorește scoaterea acestora pe străzile din Iași, caii vor sta la clubul de agrement din Bârnova.

 Cristian HITRUC

Leave a Reply

Your email address will not be published.