Scriitorul Luca Pițu a încetat din viață

Luca Pițu

Luca Pițu

Luca Pițu, scriitor, eseist și disident român, a încetat din viață astăzi, 14 iunie.

„Azi, la ora 10 și 15, după o lungă și grea suferință, Luca Pițu a părăsit această lume”, a declarat scriitorul și prietenul său, Liviu Antonesei, prin intermediul contului său de facebook.

„În ultima vreme, veștile de la el erau din ce în ce mai rare. Cele care-mi veneau despre el, prin Sorin, erau din ce în ce mai descurajante. Azi a venit și ultima: Luca s-a retras definitiv. Cu Luca dispare un intelectual extraordinar și un eseist de-o originalitate care face imposibilă încadrarea lui într-o serie. Omul a fost și serios, și poznaș; și generos, și neîngăduitor. Va fi greu să ne obișnuim să trăim fără el. Luca a fost și rămâne un brand cultural”, a postat Dorin Tudoran pe blogul său.

Luca Pițu s-a născut în 1947, în județul Succeava. A studiat la facultatea de filologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Printre cele mai cunoscute lucrări ale sale se numără: „La cafeneaua hermeneutică”, „Ultima noapte de dragoste și întâia noapte de filozofie”, „Dinspre ei și despre mine”, ș.a.

Înmormântarea va avea loc marți, 16 iunie, la Focșani.

Mihaela Rudenco

mihaela.rudenco@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.