Schimbările pe care le va aduce anul 2016 Iașiului

Teatrul Național

Teatrul Național

Anul 2016 va da startul seriilor de reamenajări care vor avea loc în Iași. Reprezentanții municipalității au prezentat marți, 17 februarie a.c, modul în care au fost gândite noile îmbunătățile pe care le vor aduce zonei din apropierea Teatrului Național, în urma renunțării la proiectul care prevedea construirea unei parcări în locul parcului.

„A fost gândită o propunere integrată, care să continue în mod firesc pietonalul Ștefan cel Mare, intenția noastră fiind de extindere a zonei dedicate exclusiv pietonilor. Aceasta va fi extinsă spre Cuza Vodă, incluzând și piațeta statuii lui Miron Costin, care va fi scoasă din traficul auto. S-a discutat, dar pentru un moment ulterior, posibilitatea mutării liniei de tramvai pe independenței, astfel încât Cuza Vodă să devină exclusiv pietonală. Ideea nu este nouă. Rămâne de văzut câd și în ce mod s-ar putea rezolva. Prioritar pentru noi este acum proiectul de modernizare și reabilitare a parcului Teatrului Național”, a declarat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iași.

Proiectul lansat de Primărie presupune amenajarea a aproximativ 2,2 ha din centrul Iașului. Printre schimbările propuse de consiliul local se numără și mutarea „Teatrului Cub” în Tudor Vladimirescu, urmând ca acesta să fie transformat în teatru studențesc, înlocuirea panourilor vechi de afișaj cu unele electronice, care să prezinte programul Teatrului și Operei și reamenajarea parcului din fața Teatrului Național după modelul grădinii fostei mănăstiri catolice Notre Dame de Sion.

 Aryna Creangă

aryna.creanga@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.