Schimb de experienţă pentru Ministerul Tineretului și Sportului din România şi Republica Moldova

Cu ocazia sărbătorii unirii dintre Basarabia şi România, reprezentanţii UNICEF au organizat în perioada 27 – 28 martie, un schimb de experienţă între Ministerul Tineretului și Sportului din România și Republica Moldova. Evenimentul va avea loc la Bacău unde vor participa cei doi miniștri de la București și Chișinău, Marius Dunca, respectiv Victor Zubcu, dar şi directori ai Direcțiilor Județene de Tineret și Sport din Bacău, Iași, Vaslui şi Botoșani.

Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România, susţine că „Este esențial pentru societăți și comunități să protejeze adolescenții și să investească în ei. Desigur, este o chestiune legată de drepturile omului, dar și o chestiune de investiție socială. Adolescenții sunt o sursă formidabilă de energie, un bun de neprețuit al unei țări. Ar trebui să investim în ei”.

De asemenea, Ministrul Tineretului şi Sportului din România, Marius Dunca, mărturiseşte că „Guvernul României vine cu un set de măsuri pentru generația tânără. Trebuie să ne aplecăm cu toții spre generația tânără, pentru viitorul acestei țări. Consider că acțiunile sunt cele care fac diferența atunci când vorbim de tineri și de comunitățile din care aceștia fac parte, de aceea susțin intervenții integrate care să dezvolte abilitățile de viață independentă ale tinerilor, precum și integrarea lor în comunitate”.

Evenimentul curent este un prilej de a discuta noi proiecte pentru dezvoltarea serviciilor integrate pentru adolescenți și tineri la nivel local. Una dintre priorităţi este de a oferi şanse egale şi acces la oportunități pentru tinerii proveniți din medii dezavantajate.

În prima zi, delegația va vizita Centrul de Pregătire Profesională pentru adolescenți și tineri „Învăț, știu, pot!”, dezvoltat de Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău în parteneriat cu UNICEF, precum și Centrul de Resurse pentru Adolescenți dezvoltat în parteneriat cu Primăria Bacău, Direcția de Asistență Socială și ALIAT. În a doua zi, delegația va vizita Lipova și Răchitoasa unde vor avea întâlniri cu primarii celor două localități, cu adolescenți, precum și cu lucrătorii din cadrul modelului UNICEF „Pachetul Minim de Servicii” și al proiectului DGASPC Bacău, „Centrul de resurse pentru tinerii în situații de risc”.

Sursa: Agerpres

Delia POSTELNICU

Leave a Reply

Your email address will not be published.