Scandalul din cadrul proiectului „Iași – Capitală Culturală” ia amploare

Dan Doboș

Dan Doboș

Proiectul „Iași – Capitală Culturală” a generat, de-a lungul timpului, o serie de dezbateri, reacții, conflicte. Marți, 2 iunie, Dan Doboș, directorul executiv al Fundației, și-a anunțat retragerea din proiect prin intermediul unei postări pe site-ul său.

„În plenul CL, spre stupefacţia mea, proiectul de hotărâre a venit cu varianta aberantă a înfiinţării unei „comisii consultative” a Fundaţiei, din care să facă parte, împreună cu mine, dnii Holban, Lungu şi surpriză!, Călin Ciobotari. Această variantă nu numai că nu are acoperire statutară în Fundaţie, dar îşi bate joc şi de buna mea credinţă în relaţia cu dnii Lungu şi Holban. […] Înțeleg satisfacția penibilului primar interimar Mihai Chirica pentru faptul că în ultimele două luni atacurile PNL s-au concentrat doar asupra a două nume Nichita și Iași Capitală Culturală Europeană, domnia sa fiind ocolit de controversele dure legate de perchezițiile DNA la care a fost supus biroul său, despre care dl Dangă nu a suflat o vorbă, dar nu mi se pare o atitudine demnă, una de echipă”, a scris acesta.

Drept răspuns la acuzațiile aduse de Dan Doboș, viceprimarul cu atribuții de primar Mihai Chirica, a declarat că „nu s-a pus niciodată problema ca acest proiect să nu fie sprijinit de municipalitate, la fel cum nu s-a pus problema de a nu sprijini activitatea conducerii executive a Fundației”.  Totodată, edilul și-a exprimat dorința de a depăși acest „moment neplăcut”.

Fundaţia „Iaşi – Capitală Culturală Europeană” a fost înființată în septembrie 2013 de către Primăria Municipiului Iaşi.

Mihaela Rudenco

mihaela.rudenco@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.