Săptămâna francofoniei sărbătorită în Iași

Institutul Francez Iași

Institutul Francez Iași

Institutul Francez Iași (IFI), în colaborare cu asociația culturală francofonă „Charlotte Sibi”, organizează un concurs de desene, destinate elevilor din clasele primare, de la clasa zero până la clasa a patra. Acest eveniment marchează sărbătorirea Săptămânii francofoniei.

Copiii care vor să participe la concurs pot trimite între 14 februarie și 14 martie un desen în format A4 pe tema „Dessinez les printemps”, adică a anotimpurilor, într-un plic, la adresa Institutului Francez.

Pentru premii există două secțiuni, cu trei premii și câte două mențiuni fiecare. Câștigătorii vor fi premiați cu abonamente la mediateca asociației „Charlotte Sibi” din cadrul IFI, cursuri de limba franceză, cărți, reviste, materiale pentru pictură, diplome. Cele mai bune trei desene vor fi publicate în revista „Les Cahiers de Charlotte”, iar 10 dintre cele mai bune desene vor fi expuse la Institutul Francez.

Plicul va conține, de asemenea, datele de contact ale participantului: numele și prenumele elevului, școala de la care provine, clasa, precum și numele profesorului îndrumător și o adresă de e-mail. Premierea va avea loc pe 28 martie, la Institutul Francez.

Ramona Cojocaru

ramona.cojocaru@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.