Sancțiuni pentru ilegalitățile în domeniul silvic

Transport de lemn

Transport de lemn

17 persoane din județul Iași s-au ales cu amenzi în valoare totală de 10.090 lei, în urma unei acțiuni pe care au desfășurat-o polițiștii din Pașcani. Pe data de 14 aprilie, 26 de persoane au fost legitimate și 15 autovehicule au fost controlate de polițiștii secției 6 de Poliție Rurală Pașcani împreuna cu cei ai Posturilor de Poliție arondate.

Autoritățile au reținut un certificate de înmatriculare și au confiscate 9.45 m.c. de material lemnos.

 „La data de 14 aprilie a.c., în intervalul orar 12.00 – 01.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 de Poliţie Rurală Paşcani şi Posturilor de Poliţie arondate au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea si combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic” a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

 Astfel, un bărbat în vârstă de 42 ani din județul Suceava, fost depistat în timp ce transporta material lemnos (grindă) cu o utilitară, pe D.E 85 pe raza localităţi Moţca, fără a deţine documente de provenienţă a materialului lemnos. Acesta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 3.000 lei, fiindu-i confiscat materialul lemnos, care a fost predat Ocolului Silvic Paşcani.

Georgiana CONSTANTINESCU

Leave a Reply

Your email address will not be published.