Sancțiuni pentru ieşenii care nu îndepărtează zăpada

Autorităţile ieşene încep aplicarea amenzilor pentru ieşenii care nu îndepărtează zăpada din spaţiile pe care le administrează. Dacă până acum Poliţia Locală a avut două zile în care a dat avertismente, a informat asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi juridice despre sancţiuni şi despre obligaţiile pe care le au, de astăzi poliţiştii se pregătesc să dea amenzi. Peste 100 de somaţii au fost emise de autorităţi în ultimele două zile. Tot ieşenilor le revine sarcina de a presăra nisip sau sare pe trotuarele pe care s-a format polei. Cei care nu îşi îndeplinesc sarcinile riscă amenzi contravenţionale cu valori cuprinse între 190 şi 370 de lei.

„Luni şi marţi am zis că dăm avertismente, că îi invităm pe ieşeni la această procedură socială. De astăzi începem să îi tragem de mânecă pe cei care trebuie să îşi asume şi responsabilitatea traiului în acest oraş, în această cetate. Toţi trebuie să punem umărul pentru ca lucrurile să meargă mai bine”, a declarat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi.

Zăpada îndepărtată trebuie depozitată la o distanţă de 0,30 metri de bordură, pentru a putea fi ridicată de către societăţile responsabile. Totodată, autorităţile îi roagă pe ieşeni să nu depoziteze zăpada pe partea carosabilă, pentru a nu încurca traficul rutier.

       Cristian HITRUC

Leave a Reply

Your email address will not be published.