Samsung va investi 3.6 miliarde $ în afișaje OLED

Samsung

Samsung

„Producătorul sud-coreean încearcă să-şi diversifice produsele datorită scăderii cererii de smartphone-uri pe piaţă. Acesta va produce în principal afişaje OLED (organic light emitting diode)”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei pentru Reuters.
Investiția constă în 3.6 miliarde de dolari, iar producţia va începe în acest an şi se va finaliza în 2017. Totodată, Samsung aşteaptă începerea construcţiei unei fabrici de chip-uri în Coreea de Sud, construcţie în valoare de 15 miliarde de dolari.
Potrivit analiştilor, există posibilitatea că linia de afişaje OLED să fie destinată smartphone-urilor cu ecran curbat, ca în cazul Galaxy Note Edge cu 5.6 inch. Bloomberg raportează că următorul model Samasung din gama Galaxy va avea două stiluri: una dintre variante va fi echipată cu un ecran dublu cu margine curbată.
Decizia de investiţie se datorează scăderii vânzărilor de smartphone-uri înregistrată de Samsung, având ca rezultat căutarea de noi surse de venit şi diversificarea activităţii. Potrivit ultimului raport IMD, Samsung pierde în fața rivalilor precum Apple. În această săptămână, Samsung a creat un grup independent de inovare care are drept scop principal dezvoltarea de produse high-tech şi tehnologii emergente. Echipa condusă de şeful diviziei mobile, Shin Jong-kyun, va dezvolta tehnologii în domeniul realităţii virtuale, robotică, imprimante 3D, dorne şi vehicule autonome.

Anca Pascal

anca.pascal@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.