Salubris dă în judecată o femeie cu facturile achitate regulat

salubris-1-550x541Doamna Maria Gherasim este purtată de patru ani prin sălile de judecată de către firma Salubris, care susține că ea are de plătit niște datorii, pe care nu le-a produs. Are contract cu Salubrisul din septembrie 2008, când a fost silită să semneze contractul cu societatea Primăriei la cererea companiei.  Din momentul semnării contractului, aceasta a plătit regulat toate facturile la un casier de teren de la Salubris, având chitanțele la fiecare. Chiar dacă plătise toate facturile, în 7 ani a fost chemată la judecată de trei ori, cu motiv că ar fi cumulat debite de 70- 80 lei.  În 2011, compania Salubris a chemat-o pentru prima dată să plătească suma de 68,48 lei, deoarece ei afirmau că în perioada iunie 2009- august 2010 ea nu achitase serviciile de salubritate prestate. În plus, mai avea și penalități de întârziere, suma de 16,99 lei. Doamna Maria Gherasim, în vârsta de 68 ani, s-a prezentat în instanță cu chitanțe ce dovedeau că a plătit toate facturile până în februarie 2011, astfel câștigând procesul.

În 2012 a avut parte de un nou proces, în care Salubris cerea plata unei sume de 83,30 lei pentru neplata facturilor în perioada septembrie 2010- noiembrie 2011, la care se adaugă penalităţi de 8,66 lei şi cheltuieli de judecată de 12,5 lei. Aceasta nu aflase de acest proces, iar Salubris a obţinut încuviinţarea executării silite a clientei.

„De aici abia a început calvarul meu cu Salubris. Dosarul a ajuns la executorul judecătoresc Răzvan Chiriac care a solicitat poprirea pe pensia mea de 600 lei abia în iulie 2014, deşi sentinţa era dată în mai 2012. Pe lângă suma prevăzută în instanţă, de 90 şi ceva de lei, a impus cheltuieli de executare de 259 lei. Două luni mi s-au retras consecutiv din pensie 200 lei şi apoi 160 lei, iar eu nu am altă sursă de venit. Nu a avut cine să mă asculte, el a spus doar că pune în aplicare o sentinţă, deşi i-am arătat că am facturi pentru acea perioadă”, a declarat Maria Gherasim.

După alte chemări în judecată de firma Salubris, a hotărât să nu mai plătească facturile până nu se găsește o rezolvare. Directorul adjunct al Salubris, Cătălin Creangă, a afirmat că există posibilitatea ca femeia să fi fost înşelată de angajatul firmei.

Paula Misiuc

paula.misiuc@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.