S-a stins o voce a Operei Naționale din Iași

Octavian Dumitru

Octavian Dumitru

 Octavian Andrei Dumitru, tenor la Opera Națională din Iași a fost găsit fără suflare în locuința sa. Se pare că răpus de datorii, acesta s-a sinucis. Apropiații artistului au mărturisit că acesta avea probleme financiare si că urma ca în decursul acestei săptămâni să renunțe la casa cumpărată în toamna anului trecut, în care investise sume importante. Iubita sa, o tânără profesoară de muzică, l-a găsit fără viață în apartamentul în care se mutaseră împreună.

În semn de omagiu, trupul său a fost depus în foaier la Opera Națională din Iași, pentru ca toți cei care l-au apreciat de-a lungul timpului să își ia bun rămas.

Colegii săi au reușit să obțină o derogare de la Mitropolie, astfel că un preot a ținut o rugăciune pentru odihna sufletului plecat dintre noi.

Adrian Ionescu, artist la Opera din Iași: „A mai spus colegilor că va face pasul acesta, că se sinucide. O depresie pe un fond sensibil, că noi tare mai suntem sensibili. Parcă știa că o să se întâmple asta și parcă voia să cânte în toate spectacolele că nu mai are timp.”

Beatrice Rancea, directorul Operei Naționale din Iași: „Am pierdut un prieten, un coleg extraordinar și un om cum rar se naște. Octav va rămâne tot timpul în inimile și sufletele noastre.”

Corneliu Solovastru, fost profesor al solistului: „Un băiat foarte sensibil, un băiat de o noblețe sufletească teribilă. Spunea: «domn’ profesor, dacă v-am supărat cu ceva, vă rog frumos să mă iertați». Nu îmi găsesc busola, echilibrul, este o mare pierdere. Nu mi-am imaginat că poate să facă așa ceva.”

Artistul va fi înmormântat miercuri, la Galați.

Larisa Lazăr

larisa.lazar@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.