S-a renunțat la construirea unei parcări subterane în locul parcului din fața Teatrului Național

Parc Teatrul Național

Parc Teatrul Național

Primarul Municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a anunțat vineri, 6 februarie a.c., în cadrul unei conferințe de presă, faptul că parcul din fața Teatrului Național nu va mai fi transformat în șantier și că în locul acestuia nu va mai apărea o parcare subterană. Reluarea proiectului într-o manieră diferită, care nu implică distrugerea parcului ci, contrar, modernizarea sa, este o decizie menită să susțină ascensiunea orașului Iași către titulatura pe care comunitatea locală și-o dorește, aceea de Capitală Culturală Europeană, în anul 2021.

„Am găsit soluția de a moderniza parcul din fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri” cu fonduri europene nerambursabile. Am discutat la nivelul forurilor centrale și europene și am găsit posibilitatea tehnică de a reabilita acest parc cu bani europeni, fără să mai fim nevoiți să includem și parcarea subterană în proiect. Este o decizie pe care mi-o asum și pe care am analizat-o în ultimele luni cu toată atenția.”, a declarat Gheorghe Nichita, primarul Municipiului Iași.

Construirea unei parcări subterane în fața Teatrului Național a constituit unul dintre principalele proiecte aflate pe lista publicată de către Primăria Municipiului Iași. În total un număr de 8, acestea rezumă planurile Primăriei pentru comunitatea locală până în anul 2020. Alături de acest proiect modificat ulterior, pe lista publicată se mai numără proiecte precum cel al Autogării Tudor Vladimirescu, al Liniei de tramvai Tătărași-Dancu, al Centrului Regional de Recuperare, al Parcului Industrial Fortus, al Bazei de Agrement C.A. Rosetti, al Bazei Sportive Regionale din Moara de Vânt sau cel al Amenajării zonei de promenadă pe Splaiuri.

 Aryna Creangă

Leave a Reply

Your email address will not be published.