S-a dat startul târgului handmade „De mărţişor la Golia”

Mărțișor

Mărțișor

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi şi al Consiliului Judeţean Iaşi, organizează a IV-a ediţie a Târgului handmade, intitulat „De mărţişor la Golia”. Acesta se va desfășura în perioada 21 februarie – 1 martie 2015, în intervalul orar cuprins între 10 și 17.

Cei peste 22 de participanţi își vor expune obiectele puse spre vânzare în parcarea mănăstirii Golia, în zona Târgu Cucu. Produsele pe care aceștia le aduc spre vânzare sunt mărţişoare croşetate şi împletite, mărţişoare tip goblen, din fetru, din sticlă pictată manual, felicitări quilling, mărţişoare din fimo, mătase, imortele, lemn sculptat, răşină transparentă, bijuterii din piele şi pietre semipreţioase, obiecte decorative realizate prin tehnica şerveţelului.

Scopul acestui eveniment este acela de a promova articolele specifice de mărţişor realizate handmade de artiştii ieşeni şi nu numai, prin care se valorifică originalitatea, creativitatea,  meşteşugul şi inspiraţia, iar ieșenii au ocazia de a cumpăra mărțișoare deosebite pentru cei dragi.

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a fost înfiinţată în cadrul Proiectului „Reabilitarea şi dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia”, proiect premiat în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene şi al organizaţiei „Europa Nostra” pentru Patrimoniul Cultural la secţiunea „Conservare”.

Ramona Cojocaru

ramona.cojocaru@addinfo.ro

About The Author

Meseria îți ocupă jumătate din viață, iar eu am ales cum trebuie. Vreau să devin un jurnalist bun, indiferent de domeniul pe care îl voi alege, sau care mă va alege. Îmi place să lucrez cu oamenii, dar mai ales cu adevărul și faptele. Dacă fiecare om are o poveste în spate, eu sunt pe cale să o scriu pe a mea.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.