S-a amânat votul pentru noul viceprimar

Daniel-Matasaru

Daniel-Matasaru

Astăzi, 25 mai, a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local prin care Mihai Chirica, fostul viceprimar al Iașiului, a fost numit de drept în funcția de primar, în timp ce consilierul local Daniel Mătăsaru, cel nominalizat pentru funcția de viceprimar a cerut amânarea votului prin care acesta să-și exercite atribuțiile de viceprimar.

Social Democratul Mihai Chirică va prelua de astăzi frâiele municipiului, însă în raport cu prerogativele și modul de lucru al Executivului Primăriei, noul edil se pare ca îi rămâne fidel șefului: ,,Vreau să se înțeleagă că nu voi ocupa de astăzi funcția de primar, nu voi schimba biroul și voi continua să colaborez la fel de bine cu domnul Surdu. Voi rămâne în continuare viceprimar dar voi prelua atribuțiile domnului Nichita doar pe perioada arestului la domiciliu , care expiră pe data de 5 iunie. Din punctul meu de vedere, între mine și domnul Surdu nu s-a pus problema să împărțim ceva ce nu ni se cuvine!”, a specificat Mihai Chirica, exemplificând că primarul Iaşiului ,,este în continuare Gheorghe Nichita, acesta fiind validat pentru funcţie la ultimele alegeri locale din 2012”.

Astfel, şedinţa de plen a Consiliului Local îl susţine pe preşedintele organizaţiei municipale PSD, Mihai Chirica, pentru ocuparea funcţiei de edil, şi pe Daniel Mătăsaru ca viceprimar, în condiţiile în care postul de viceprimar este încă liber.

Paula Ciobanu

Leave a Reply

Your email address will not be published.