România, membră de 12 ani în Alianța Nord-Atlantică

Drapel

Drapel

Ziua de 2 martie a marcat un moment important în evoluția țării noastre. La această dată, în anul 2004, România a intrat în Alianța Nord-Atlantică (NATO).

Cu această ocazie, primarul interimar Mihai Chirica a transmis un mesaj pe Facebook „Au trecut 12 ani de când țara noastă a devenit membră a Alianței Nord Atlantice, un pas important în ceea ce privește implicarea noastră în viața politică externă, dar și din perspectiva securității naționale. Prin serbarea Zilei Alianței Nord Atlantice în România se concretizează apropierea noastră de valorile europene, de idealurile democrației și a libertății individuale. Armata Română a participat cu profesionalism la misiunile și operațiunile alianței și a adăugat valoare în elaborarea politicilor NATO, fiind apreciată de toți partenerii noștri.”

Această zi a fost sărbătorită și la Iași printr-o paradă militară, unde au fost purtate cu mândrie steagul României și steagul NATO.

România a aderat în mod oficial la NATO în data de 29 martie 2004, iar ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul Alianței Nord-Atlantice a avut loc în data 2 aprilie a aceluiași an. Din 2005, Ziua NATO este sărbătorită în prima duminică a lunii aprilie, anul acesta fiind sărbătorită pe 3.

Alexandra NEAGU

Leave a Reply

Your email address will not be published.