România, eliminată din competiția Eurovision 2016. TVR-ul e la ananghie

Ovidiu Anton

Ovidiu Anton

Astăzi, 22 aprilie a fost publicat un comunicat pe pagina oficială a Eurovisionului ce anunță eliminarea României din competiție. Consecință în urma depășirii termenului limită de plată, 20 aprilie, a datoriei TVR către European Broadcasting Union (EBU). Datoria reprezintă 10 milioane de franci elvețieni (aproximativ 9 milioane de euro).

„Este, desigur, o mare dezamăgire pentru artistul ales să reprezinte România, pentru colegii noștri de la TVR care și-au pregătit participarea atât de bine în acest an și, nu în ultimul rând, pentru telespectatorii români și fanii Eurovision din această țară”, a declarat Jon Ola Sand, supervizor executiv EBU.
Reprezentanții TVR au fost invitați astăzi la Ministerul Finanțelor pentru a vorbi despre situația postului de televiziune. Potrivit fostului director interimar al TVR, neparticiparea României la Eurovision este doar o parte a problemelor financiare cu care se confruntă televiziunea publică. „La fel de grav ca neparticiparea României la Eurovision este ceea ce se întâmplă acum în TVR. Nu mai există nici bani de benzină pentru maşini să meargă în ţară să filmeze pentru ştiri. S-a ajuns la fundul sacului”, a declarat public fostul director interimar al TVR, Irina Radu.
Este pentru prima dată în cadrul concursului Eurovision când o țară este eliminată.
Maria Magdalena ROȘU

Leave a Reply

Your email address will not be published.