România a primit mai multe medalii la Salonul de Invenții de la Geneva

Ministerului Cercetării și Inovării (MCI), ne informează că invențiile românești prezentate la Salonul de la Geneva – Elveția au fost premiate de către membrii Juriului Internațional cu 34 de medalii de aur și 8 medalii de argint. De asemenea, au mai fost acordate pe lângă medalii şi alte zece distincţii. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 29 martie – 2 aprilie.

„Palmaresul inventatorilor români a fost completat cu încă 17 premii oferite de delegațiile străine prezente la ziua României. Ca urmare, palmaresul final se prezintă astfel: 34 de medalii de aur, 8 medalii de argint și 27 de premii speciale (10 acordate la Festivitatea de Premiere din seara zilei de 31 martie și 17 acordate cu ocazia organizării Zilei României în stand)”, precizează MCI într-un comunicat oficial.

Salonul a fost organizat sub înaltul patronaj conferit de Guvernul Federal Elvețian, statul și orașul Geneva, precum și de Organizația Mondială pentru Proprietate Intelectuală. Standul României a realizat cu sprijnul Ministerului Cercetării și Inovării, care a asigurat selecția invențiilor și plata participării acestora la Salon, prezentare 40 de invenții. Alte opt invenții românești au fost prezentate pe costuri proprii. O scurtă statistică arată că organizațiile elvețiene au reprezentat 7% dintre expozanți, restul de 93% fiind expozanți străini.

Sursa: Agerpres

Delia POSTELNICU

Leave a Reply

Your email address will not be published.