România a obținut 20 de medalii la Olimpiada de Matematică Sud-Est Europeană pentru Studenți

Olimpiada de Matematică Sud-Est Europeană pentru Studenți

Olimpiada de Matematică Sud-Est Europeană pentru Studenți

Studenții români au obținut 20 de medalii la cea de-a 9-a ediție a „South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students” ( SEEMOUS). Competiția a avut loc în orașul Ohrid, Macedonia, și s-a desfășurat între trei și opt martie 2015.

România a obținut patru medalii de aur, șapte de argint și nouă de bronz, precum și primul loc între națiunile participante. Universitatea Politehnică din București s-a clasat pe locul I față de cele 23 de universități concurente.

Studentul Viorel Andrei Bud, de la aceeași universitate, a obținut cele mai multe puncte dintre cei 91 de studenți participanți. Acesta a mai câștigat premii în cadrul Olimpiadelor Internaționale de Matematică din 2013 și 2014, pe atunci, în calitate de elev de liceu.

SEEMOUS, sau Olimpiada Internațională de Matematică, este o competiție adresată studenților din primul și al doilea an de facultate, din regiunea sud-est europeană. Cei 91 de studenți din 23 de țări participante, printre care Bulgaria, Grecia, Iran, Macedonia, Slovenia și Turkmenistan, au avut la dispoziție cinci ore în care trebuiau să rezolve patru subiecte propuse.

Universitățile participante din România sunt: Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”.

Ramona Cojocaru

ramona.cojocaru@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.